maanantai 29. marraskuuta 2010

Lumililja

Jatan ohjetta soveltaen syntyi tällä kertaa talvinen lilja.

Aikaisemminhan olen tehnyt liljoja (vähän) värikkäämpinä versioina täällä ja täällä. Tämä kukka ei tule itselleni. Lankana on luonnonvalkoinen Nalle aloevera + jojoba, jota löytyi varastosta juuri sopivasti.

Keskustan helmien kanssa taisin vähän innostua ja niitä tuli ommeltua aikamoinen kasa. Minusta se on kaunis juuri näin. Terälehtiin laitoin pikkuisia kirkkaita helmiä, jotka kimaltelevat ihanasti.

Ah, ihana valkoinen talvi.

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Näkyvyyttä itelle ja toiselle

Oon varmasti aika tylsä bloggaaja, kun mulla jää aina vähän junnaamaan samat käsityöt. Eipä tässä nyt oikein voi muitakaan käsitöitä esitellä (joulu, shhh) kuin....

...heijastimia! Tämän vaalean kaunottaren tein itelle, koska en oikein tykännytkään sydänheijastimesta. Se oli sellanen prototyyppi vaan.

Kaverille synttärilahjan matkassa lähti mustempi versio:

Voin sen verran paljastaa jatkosta, että nämä heijastinpostaukset eivät lopu tähän. Tuolla odottelee pari valmista pohjaa heijastinkankaan kiinnittämistä. :)

Meinasi muuten äsken tulla itku, kun etin kameraa kuvien siirtoa varten. Löysin vain irrallisen akun (!) tietokonepöydän alta. Lopulta kamera löytyi sängyn alta. Meidän kissoilla taitaa olla melko kallis maku lelujen suhteen, ehe ehe.

ps. Oon lähössä perjantaina äitin ja veljen kanssa vähän Tukholmaan humputtelemaan. Olisiko jollain antaa hyviä vinkkejä esim. käsityökaupoista, kirppareista tai jostain muusta kivasta?

torstai 25. marraskuuta 2010

Helemet

Pari viikkoa sitten näpräsin talvenpiristysvärihelmet.
Idean sain äitin ulkomailta tuomasta helminauhasta. Se on ehkä mun lempparikoru, ja nyt tein vähän samanmoisen mutta eri väreissä. Ihana tuli, vaikka pikkasen pitemmän olisin voinut tehdä.

Nyt mää lähen tulostamaan ja palauttamaan mun gradun, whippiehippijee!
Kivaa torstain jatkoa muillekin!

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Kuka minä olen?

Hihhihhii, minusta voi käydä lukemassa myyjäesittelyn Taitomaan etusivulta.


Käykäähän kurkkaamassa, jos jotakuta kiinnostaa mun flunssahöyryissä kirjoittamat fiksut ja filmaattiset kommentit. :)

Olen aivan yllättynyt ja otettu, että Taitomaan toimitusjohtaja otti yhteyttä ja halusi esitellä minut. Kiitos mielenkiinnosta!

ps. Kannattaa muutenkin tsekkailla Taitomaan tarjontaa esimerkiksi joululahjat mielessä. Paikka on pullollaan kaikkea ihastuttavaa.

lauantai 20. marraskuuta 2010

Uusia nappeja, vanhoja nappeja

Pitihän se vähän kokkeilla tehä nappeja uusista kankaista ja samoilla tulilla vähän vanhemmistakin. :)
Laitan näitä myyntiin Taitomaahan pienen pieneen Paukkaan. Sieltä löytyy lissää kuviakin. Laitoin nyt moniin nappeihin alle tukikankaan, jottei niin kiiltäisi metallinen nappiaihio läpi. Oli kyllä hankala tehdä niin paksusta kankaasta, tuli aivan peukut kipeiksi.

Isänpäivänä käytiin isovanhemmilla, ja siellä pääsin tutkimaan mummin ihania nappikätköjä. Melko kasa lähti mukanani kotiin:
Vanhat napit ovat kauniita. Oli ihanaa kuulla mummilta tarinoita vanhojen nappien alkuperästä. Mukana on myös isomummin tekemiä valkoisia nappeja, että on niitä nappiloita tässä suvussa ennenkin näperrelty! :)

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Maatuskoja, maatuskoja, maatuskoja

Pikamoi kiireen (ja maatuskojen) keskeltä. Käsityötkin syntyvät nyt pikatyönä:
(Leikkikää, ettette huomaa riipuksen koukun ja korulukon väriristiriitaa!)

Taitomaasta tilatun valmiin riipuksen kiinnitin korulukolla käyttämättömäksi jääneeseen helminauhaan. Näköjään käyttämättömäksi jääneiden asioiden pelastaminen maatuskoilla jatkuu. :)

Samalla, kun tilasin puisen minimaatuskan, vahingossa tilasin myös pari kangaspalaa ja maatuskateipin.
Justiinsa tajusin, että molempien kankaitten taustaväri on vaaleanpunainen. Ällölöllö vaaleanpunainen. Apua, olen juuri toipunut huomiosta, että pinkistä on tullut yksi lempiväreistäni.

ps. Pitäisköhän hankkia ammattiapua, kun näköjään taas 75 % tilatuista tuotteista oli maatuska-aiheisia? Taidan olla koukussa.

pps. Tervetuloa uudet lukijat! :)

lauantai 13. marraskuuta 2010

Nappivaihto

Taitava tyttö ehdotti vähän aikaa sitten nappivaihtoa. Eilen minulle saapui ihana paketti:

Kiitos, nämä ovat tosi mieluisia! :) Mukana oli pari ekstranappiakin. Ihan hävettää, kun en itse kerinnyt ekstroja tehdä. Mihinhän näitä kaunokaisia raskisi käyttää? (Napit eivät aivan pääse kuvassa oikeuksiinsa: kissat sabotoivat ehkä miljoona kertaa kuvauksen. Miksi ainoa edes vähän valoisa paikka on kissojen ikkunalaudalla?)

Unohdin ottaa kuvan lähettämästäni paketista, mutta se sisälsi maatuskanappeja ja ison kyyhkynapin.

Tässä kuitenkin pari kuvaa viime päivien "tilausnapeista":

(viimeinen kuva on tietenkin ihan tarkoituskella nurinkurin. Ääliö-bloggerilla ei todellakaan ole mitään tekemistä asian kanssa, ehe ehe. Onko muilla saman ongelman kanssa painineilla vinkkejä?)

Tilasin aamulla vahingossa kahta söpistä kangasta, joista tullee kanssa ehkäpä aika ihania nappeja. :)

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Sydänheijastin

Roikkuvan heijastimen tarpeeseen (okei, sievän roikkuvan heijastimen tarpeeseen) tein tämän söpöliinin kaapista löytyvistä tarpeista.
Heijastinnauhasta leikatut sydämet on kiinnitetty paksuun huopaan kaksipuoleisen tukikankaan avulla. Reunaan virkkasin pienet koristeet, joista kyllä tuli aika jouluiset. Se ei tietenkään haittaa yhtään tähän aikaan vuodesta. Vihdoin sain käyttöön minivirkkuukoukun, jonka ostin pitsinvirkkausta varten. Innostus pitsinvirkkaukseen laantui aikanaan noin kymmenessä minuutissa.

Heijastimen narusta tuli aika ihana! Napit ja helmet ovat kierrätettyjä. Heijastimen voi viimeisestä napista laittaa pienen hakaneulan avulla roikkumaan.
Heijastimia olen tehnyt myös täällä ja täällä.

Muistakaa näkyä! :)

ps. Melinda, pliis, laita se sun osoite.

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Lempparisukat

Mää tein mun lempparisukat! Nää on pitäny tehä jo ehkä aika kauan, ja kässämessuilta löysin vihdoin sopivat langat. Tai oikeastaan löytämäni lanka oli ohjeen lankaa ohuempaa, mutta tein sukat isomman koon mukaan.
Ohje löytyy täältä, ja täältä sain lissää intoa sukkien tekemiseen. Ohje oli hyvä, mallikuvio kaunis, lanka pehmeää ja kaunista, kirjoneule asettui hyvin, neulominen oli nautinnollista.
Vähän vaan harmittaa, kun nyt jo ehkä viikon käytön jälkeen näkyy nyppyjä.
Uudestaan?

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Kirppuilua

...pitkästä aikaa. Eilen Kierrätyskeskuksesta löytyi uusi iiihana laukku eurolla. Aika sammaa kaliiberia kuin edeltäjänsäkin. Vanha samankokoinen musta laukku meni mäsäksi, joten tämä oli aivan nappilöytö.
Risan olkahihnan vaihdoin uuteen ja pikkasen halusin laukkua koristaa pitsillä. ;) Tuohon keskelle pitsin alle ajattelin mallata koristeeksi jonkun sievän vaalean napin, mutta unohdin sen tehdä ennen kuvausta.

Tännään löysin kirpparilta vielä ihanan alas asti napitetun istuvan mekon, karkkivärisen kaulakorun ja rannekorun, jonka ostin ruskeiden kivojen helmien takia.

Toki matkaan lähti myös pieni purkillinen nappeja...
...ja pari vetskaria.Ainiin, ostin mää myös OBH Nordican henkilövaa'an, koska blogin alkuaikona esitelty vanha vaaka kosahti lopullisesti.

ps. On mulla jottain valmista käsityörintamallakin, kunhan vaan saan kuvattua. :)