tiistai 2. maaliskuuta 2010

Karjalanpiirakkaa

Eilen tein jämäpuurosta karjalanpiirakoita iltapalaksi. Kaverina oli munavoita. Tarkoitus oli herkutella ne Täydellisten naisten ääressä, mutta eipähän ne ihan sinne asti säästyneet.



Moneen kertaan hyväksi todettu karjalanpiirakoiden ohje on Hellapoliisilta . Nyt tein ohjeesta vain neljäsosan, koska puuroakaan ei ollut paljoa. Yksi taikinapallero tippui vielä kaiken hyvän lisäksi lattialle. Kuten Mies (joka pyysi itseään kutsuttavan ObiWaniksi :) kerran tiivisti ajatukseni: "Kissoissa on vaan se huono puoli, että ennää ei voi syödä lattialta."

Karjalanpiirakat (40 kpl)

Riisipuuro:
4 dl vettä + 4 dl puuroriisiä
1,5-2 l maitoa
2 tl suolaa

Piirakkataikina:
4 dl kylmää vettä
4 dl vehnäjauhoja
6 dl ruisjauhoja
2 tl suolaa
2 rkl öljyä

"upotukseen:" 2 dl vettä/maitoa + 100 g margariinia/voita

Riisipuuro olisi parasta tehdä haudekattilassa, jos omistat sellaisen. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää riisit. Kiehauta. Lisää maito ja anna hautua kannen alla kypsäksi, noin 1 tunti. Mausta valmis puuro suolalla.

Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola ja jauhot. Sekoita aluksi puuhaarukalla, kun taikina alkaa olla paksua, sekoita käsin. Lisää öljy. Älä vaivaa taikinaa turhaan.

Jaa taikina kahteen osaan, leivo taikinasta 2 tasapaksua tankoa. Jaa molemmat 20 palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi ja laita muovin alle suojaan, etteivät kovetu. Kaulitse piirakkapulikalla pyöreiksi "lettusiksi," käytä reilusti ruisjauhoja apuna. Laita piirakkapohjat muovin alle suojaan. Laita pohjalle n 1,5rkl riisipuuroa, levitä veitsellä. Jätä reunoille alue, joilla ei ole puuroa. Taivuta reunat puuron päälle ja rypytä.
Ripottele pellille hieman vehnäjauhoja ja lado piirakat vieri viereen. Paista uunin keskitasolla 275 asteessa n. 10 minuuttia.

Sulata rasva kattilassa, lisää maito/vesi. Upota piirakat nesteeseen, nosta leivinliinan alle pehmenemään.


Munavoi (omasta päästä)

3 kananmunaa
n.50g voita
raejuustoa reilu puoli purkkia
ripaus suolaa

Keitä kananmunat kypsiksi. Kuori munat ja muussaa haarukalla pieneksi. Sekoita pehmenneeseen voihin. Lisää raejuusto.

...JA SITTEN SYÖMÄÄN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti